Op avontuur naar je eigen natuur

hervind je veerkracht en ervaar meer moeiteloosheid en flow

Kris Schonken

flow facilitator
0476/05.04.91

 

ingrediënten

  • 65 g zonnebloempitten
  • 45 g lijnzaad
  • 25 g pompoenpitten
  • 20 g sesmzaad
  • 2 el chiazaad
  • 65 g boekweitmeel (of een ander glutenvrij meel: teff, rijstmeel, glutenvrij haver)
  • 1/2 el provencaalse kruiden
  • 1 tl zeezout
  • 160 ml kokend water
  • 1/2 el rijststroop (zoetmiddel)
  • 1 1/2 el olijfolie

aan de slag

  • meng alle droge ingrediënten
  • meng olijfolie, kokend water en rijststroop
  • voeg droge en natte ingrediënten samen en meng alles tot een dikke massa
  • leg het deeg op een vel bakpapier op je werkvlak
  • leg bovenop het deeg ook een stuk bakpapier en druk de deegmassa helemaal plat, gebruk eventueel een deegrol hiervoor
  • rol alles uit tot een platte rechthoek en maak insnijdingen zodat je bijvoorbeeld 8 crackers bekomt
  • verwarm de oven op 150 graden
  • bak de crackers gedurende 30 à 40 minuten tot ze croquant zijn
  • bewaar ze na afkoeling op een donkere, droge plek

en bekijk ze goed want voor je het weet zijn ze opgesmikkeld door iemand die de keuken passeert en de smaak te pakken heeft 🙂

 

Share This