Op avontuur naar je eigen natuur

hervind je veerkracht en ervaar meer moeiteloosheid en flow

Kris Schonken

flow facilitator
0476/05.04.91

  • alle ingrediënten kan je gemakkelijk online aankopen op denotenshop.be of pit&pit. Daar zijn ze soms goedkoper als je ze in grotere hoeveelheden koopt. En reken maar dat je deze granola nog wil maken eens je hem geproeft hebt. Koop je liever live? Je vindt de ingrediënten doorgaans ook in de supermarkt.
  • 300 g (volkoren)havermout, je kan daarvan ook 100 g vervangen door speltvlokken als je meer afwisseling wenst.
  • 100 g walnoten
  • 100g amandelen
  • 50g zonnebloempitten
  • 50g pompoenpitten
  • 50g cashewnoten
  • 50g lijnzaad
  • 2 of 3 eetlepels agavesiroop (dit zoet wel, geeft geen bloedsuikerpiek)
  • 3 eetlepels kokosolie

werkwijze

  • verwarm de oven voor op 150°C
  • meng alle ingrediënten door elkaar in een mengkom, de kokosolie en agave-olie houd je nog even apart
  • bedek de bakplaat met een bakpapier en strooi het mengsel hierop uit
  • verdeel alles gelijkmatig
  • smelt de kokosolie en sprenkel ze over het granen-en zaden mengsel
  • sprenkel ook de agavesiroop over het mengsel
  • roer alles nog een klein beetje door elkaar
  • zet gedurende 30 tot 45 minuten in de oven (de ene oven is de andere niet, dus houd de granola liefdevol in ‘t oog)

Share This