ingrediënten
- 2 grote appelen (geschild 250g)
- 30g rijststroop
- 3 el water
- 2 el gebroken lijnzaad
- 5 el sterke verse koffie
- 260g courgette
- 5 gedroogde vijgen of medjouldadels
- 50g amandelpasta of sesampasta (tahin)
- 2 el instant espressopoeder
- 200g havermeel (of speltmeel)
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl natriumbicarbonaat
- 1/2 tl kaneel
- 1/2 tl kardemom
- 50 walnoten
aan de slag
- verwarm de oven op 180 graden en leg een rechthoekige of vierkante bakvorm klaar
- schil de appelen en doe ze in de blender om er moes van te maken (of met de staafmixer)
- voeg de koffie bij het lijnzaad en zet 10 minuten opzij
- blend of staafmix de geschilde courgette
- snijd de vijgen of medjouldadels in stukjes
- weeg 250 g gemixte appel af en schep er de amandelpasta en rijstroop, courgette, vijgen (of medjouls) en espresso doorheen
- meng het meel met het bakpoeder, natriumbicarbonaat, kaneel en kardemom
- hak de walnoten grof
- meng de natte ingrediënten met de droge en voeg ook het lijnzaadmengsel toe
- voeg ook de walnoten toe
- stort het mengsel uit in een met bakpapier beklede bakvorm en druk goed aan
- zet een half uur in de oven (180 graden)
- laat afkoelen en snijd in vierkantjes