Op avontuur naar je eigen natuur

hervind je veerkracht en ervaar meer moeiteloosheid en flow

Kris Schonken

flow facilitator
0476/05.04.91

 

ingrediënten

  • 2 grote appelen (geschild 250g)
  • 30g rijststroop
  • 3 el water
  • 2 el gebroken lijnzaad
  • 5 el sterke verse koffie
  • 260g courgette 
  • 5 gedroogde vijgen of medjouldadels
  • 50g amandelpasta of sesampasta (tahin)
  • 2 el instant espressopoeder
  • 200g havermeel (of speltmeel)
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl natriumbicarbonaat
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl kardemom
  • 50 walnoten

 

aan de slag

  • verwarm de oven op 180 graden en leg een rechthoekige of vierkante bakvorm klaar
  • schil de appelen en doe ze in de blender om er moes van te maken (of met de staafmixer)
  • voeg de koffie bij het lijnzaad en zet 10 minuten opzij
  • blend of staafmix de geschilde courgette
  • snijd de vijgen of medjouldadels in stukjes
  • weeg 250 g gemixte appel af en schep er de amandelpasta en rijstroop, courgette, vijgen (of medjouls) en espresso doorheen
  • meng het meel met het bakpoeder, natriumbicarbonaat, kaneel en kardemom
  • hak de walnoten grof
  • meng de natte ingrediënten met de droge en voeg ook het lijnzaadmengsel toe
  • voeg ook de walnoten toe
  • stort het mengsel uit in een met bakpapier beklede bakvorm en druk goed aan
  • zet een half uur in de oven (180 graden)
  • laat afkoelen en snijd in vierkantjes

 

 

Share This