In dit ontbijt vormt een rogge essenenbrood de basis. Je kan er een noten of zadenpasta bij eten zoals bv sesampasta, verder zit er een klein beetje notenmengeling bij,en wat lijnzaad en zonnebloempitjes, beetje blauwe bessen en gebakken appeltjes met kaneel… lekker verwarmend om op een koude dag je energiepeil een boost te geven!
Essenenbrood wordt gemaakt van gekiemde granen zoals rogge, tarwe en spelt. Het wordt gebakken bij zeer lage temperaturen om zo een maximale voedingswaarde te garanderen. Essenenbrood bevat door de voorverteerde granen en de lage baktemperatuur het maximaal mogelijke voedingsstoffengehalte. Lectinen en andere stoffen waar je gevoelig of allergisch aan kan zijn worden deels afgebroken door het voorverteringsproces.
Essenen brood vind je in de biowinkel. Eens je het zakje geopend hebt, blijft het nog een viertal dagen houdbaar in de koelkast. Het brood smaakt uit zichzelf lichtzoet en is smeuïg van textuur.
Give it a try!