Op avontuur naar je eigen natuur

hervind je veerkracht en ervaar meer moeiteloosheid en flow

Kris Schonken

flow facilitator
0476/05.04.91

Tijdens een  lichaamsgerichte coaching  parkeren we onze mentale modus even en schakelen we over naar een meer ervaringsgerichte, nieuwsgierige, speelse gevoelskijk.  Je kan een sessie vergelijken met op reis gaan en je zintuigen op scherp stellen voor nieuwe indrukken… maar dan met je zintuigen naar binnen gericht: een verkenning van het innerlijk landschap, een avontuur naar je eigen natuur.

Wat is er nu? En waar voel je dat? En hoe voelt dat? Welke vorm heeft het? Heeft het een kleur?  Welke klank heeft het?, …  Het zijn geen evidente vragen voor iemand die zich nog weinig bewust is van zijn of haar gevoelslaag. De taal van het lichaam ervaren en daar woorden aan geven, biedt een schat aan informatie. Het lichaam geeft deze informatie stapje voor stapje prijs wanneer het zich voldoende veilig voelt.

Als diepgevoelige gids reis ik met je mee doorheen je innerlijk landschap. Ik maak je attent op bijzondere “gevoelswaardigheden” en nodig je uit om te bewegen en klank te maken om meer ruimte en ontspanning te brengen op plaatsen waar het lichaam aangeeft vast te zitten, op weg naar meer flow en veerkracht. De bewustwording en subtiele gevoelsverschuivingen gericht op meer ontspanning maken al een eerste doorstart naar de aanleg van nieuwe neurale paden. Zo kunnen gespannen patronen (gedachten, gevoelens, gedragingen) losser worden en kan er meer keuzevrijheid ontstaan.

Het is als het planten van een zaadje: nog een heel subtiel en voor het blote oog amper waarneembaar iets, maar wanneer we met toewijding en geduld dat zaadje de juiste voeding geven, kan het uitgroeien tot in de duidelijk zichtbare fysieke realiteit en zelfs een stevige boom worden die krachtig aanwezig is in zijn omgeving.

We leren inzoomen en uitzoomen: we worden tegelijkertijd degene die ervaart wat er leeft en uitgedrukt wil worden én degene die waarneemt welke ervaring er tot leven komt. Dit in -en uitzoomen brengt je in de subtiele tussenruimte tussen actie en reactie, de ruimte waarin je keuzemogelijkheid kan ervaren. De ruimte waarin je niet automatisch meegezogen wordt in het uitgesleten neurale paadje, maar waar je nog de vrijheid hebt om te kiezen om een nieuw neuraal wegje aan te leggen en het uitgesleten pad niet persé in elke situatie te volgen.

Wanneer het lichaam de kans krijgt om uit te drukken wat er vanbinnen leeft, hoeft het geen energie te steken in onderdrukken. Het zenuwstelsel geraakt beter gereguleerd en het zelf-herstellend vermogen krijgt de kans om actief te worden en de gepaste genezende processen op gang te brengen.

Loop je ergens vast in je leven?

Ervaar je chronische stress?

Voel je je uitgeblust?

Ga je doorheen een rouwproces?

Wens je een nieuwe bron aan mogelijkheden in jezelf te ontdekken?

Zoek je een gids om je hierbij te helpen?

Ik wandel graag een stukje met je mee!

Tot gauw.

audio die je begeleidt bij het maken van een klankreis

by Kris Schonken

Share This