Op avontuur naar je eigen natuur

hervind je veerkracht en ervaar meer moeiteloosheid en flow

Kris Schonken

flow facilitator
0476/05.04.91

Deze heerlijke pompoentaart kan je warm eten of koud, je kan ze gebruiken als ontbijt, tussendoortje of bij één van je hoofdmaaltijden. Het bijzondere is dat ze de vijf smaken zoet, zout, zuur, bitter en scherp bevat. Zo worden alle organen gestimuleerd om aan hun verteringswerk te beginnen. Van balans gesproken! Met deze taart dus een gezonde smakenblend in plaats van een zoete overkill!

Bodem

* 1 kopje meel (spelt, boekweit, rijst of combi van deze meelsoorten)
* Snuifje cacao poeder
*1/3 kopje olie
* mespunt peterselie, basilicum of koreander
* 1/4 kopje koud water
Alles mengen en 20 minuten in de ijskast laten rusten, daarna 45min op 160 graden bakken
Vulling
*kleine pompoen in stukje
* rozijnen (kwartiertje laten weken)
* nootmuskaat, gemberpoeder, snuifje zout, kaneel
* citroensap halve citroen
* 1 eetlepel sesampasta of notenpasta
Pompoen garen vb stomen of koken. Alle ingrediënten mengen.
Vulling op de taartbodem uitsmeren
Versieren met vb okkernoot, pompoenpit, lijnzaad, zonnebloempit
Bon appétit ✨
Share This