Op avontuur naar je eigen natuur

hervind je veerkracht en ervaar meer moeiteloosheid en flow

Kris Schonken

flow facilitator
0476/05.04.91

Ingrediënten

boekweitwrap

  • 240 ml rode bietensap (natuurwinkel, bioplanet) – zeer lekkere blend met boekweit!! Zelfs als je niet in bent voor de smaak van rode-vol magnesium, goed voor het functioneren van je spieren-biet
  • 2 eieren
  • 175 g boekweitmeel
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 90 ml water om het beslag mee te verdunnen, mag ook spuitwater zijn, dat geeft luchtige belletjes in het deeg
  • beetje kokosolie om mee te bakken

vulling

  • wortelen
  • courgette
  • paprika
  • gember
  • look
  • plukje basilicum
  • olijfolie

bereiding

  • bietensap en eieren heel goed mengen
  • boekweitmeel, komijn en zout toevoegen
  • al roerend oijfolie en water er bij tot je glad beslag hebt
  • van dat beslag neem je telkens een 4-tal-eetlepels per wrap
  • beslag in een verhitte pan met kokos-olie en bakken maar
  • wanneer je aan een nieuwe wrap begint, roer je het beslag telkens opnieuw even homogeen
  • de eerste wrap is een proevertje, want die valt in stukjes uitéén, daarna lukt het doorgaans beter
  • wanneer jij de enige bent die dit roodwrapje durft proeven, heb je er genoeg om de dagen nadien je lunch nog mee te bereiden. Dan gebruik je de wrap ter vervanging van brood of pasta of aardappelen
  • wortelen en courgette met dunschiller of spiralizer tot sliertjes maken, of gewoon in kleine blokjes snijden
  • paprika in dunne reepjes snijden
  • lookteentje en 0,5 cm gember heel fijn snijden en fruiten in olijfolie
  • de andere groenten toevoegen en rustig laten garen op gemiddeld vuur
  • afwerken met plukje basilicum
  • naar eigen wens eten met mozarella, haloumni, geitenkaas of nog wat anders
Share This