Op avontuur naar je eigen natuur

hervind je veerkracht en ervaar meer moeiteloosheid en flow

Kris Schonken

flow facilitator
0476/05.04.91

Heb ik al verteld hoe ik slaatjes maak? Het systeem van ‘ik zie een recept, ik koop de ingrediënten en ik maak’, lukt bij mij niet zo. Ik volg eerder de wijze van Marie Kondo, de opruimgoeroe met haar KonMari-aanpak. Haar motto is: ‘houd enkel bij waar je blij van wordt’ én ‘ruim op per categorie’: bv kleding, boeken,… over de kamers heen.

Wel, deze principes zitten ook in dit slaatje. Ik koop geen ingrediënten per slaatje, ik koop in de winkel ingrediënten waar ik blij van word. Op dat ogenblik weet ik nog niet wat ik er mee ga aanvangen. Eens thuis maak ik die aparte ingrediënten klaar en zet ze in de koelkast. Bij het eten kijk ik in de koelkast en maak ik de combi: “KonKris-aanpak”. Voel je vrij om toe te voegen, weg te laten, te hercombineren,…

Wat zit er in?

linzen, artisjok, zoete aardappel, rode biet, venkel, komkommer, sla, bruine rijst, vinaigrette

Hoe maak je dit?

  • de linzen en de rijst kook je (ik gebruik die meerdere dagen). Deze nemen qua verhouding ongeveer 1/3 van mijn bord in
  • de zoete aardappel en de rode biet leg ik met de schil in ovenschaal in de oven op 160 graden gedurende een 40-tal minuten (zelf af en toe eens prikken om te checken of ze genoeg gegaard zijn)… ik neem meerdere stuks zodat ik ze ook meerdere dagen kan gebruiken
  • artisjok komt uit een bokaal
  • de venkel en de komkommer snij je in kleine stukjes en bestrooi je met peper, zout en paprikapoeder en zet je in de oven op 175 graden gedurende een klein uurtje (ook hier weer in ‘t oog houden en prikken), dit oven-slaatje hadden we de avond voordien gegeten met zalm en stond als restje in de ijskast.
  • de vinaigrette is een combinatie van olijfolie, appelazijn en kruiden die je in huis hebt (bieslook en basilicum)
  • alle ingrediënten samenvoegen en smullen maar
Share This