ingrediënten
- 2 courgetten
- olijfolie
- 400g spinazie
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 175g ricotta
- 1 bokaal rode bonen
- tomatenpassata
- basilicum of oregano (gedroogd of vers)
- 60g parmezaanse kaas
- peper
- zeezout
- gemende sla: zie recept 5 smaken salade
aan de slag
- snijd de courgette in de lengte in dunne plakjes. Je kan hiervoor een dunschiller gebruiken
- roerbak de spinazie in olijfolie (koffie lepel) tot hij geslonken is
- voeg de knoflook en ricotta toe
- kruid de tomatenpassata met peper en zout, basilicum of oregano en voeg de rode bonen toe
- bouw de lasagna op telkens in volgende lagen: tomatenpassata, courgetteplakjes, spinazie-ricotta mengsel en eindig met de geraspte parmezaanse kaas
- wanneer alle lagen klaar zijn zet je de lasagna gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden
- serveer met een gemende sla
Buon appetito!