Ingrediënten
- 4 of 5 eetlepels havermout (wanneer je gevoelig bent voor gluten, kies dan expliciet voor een glutenvrije versie)
- ongezoete amandelmelk
- 1 appel of peer of helft van ieder
- kaneel
- zaden: pompoen, lijnzaad, zonnebloempitten
- noten: okkernoot, cashewnoot, pecannnoot
- 1 koffielepeltje kokosolie of roomboter
Aan de slag
- spoel appel en/of peer schoon, verwijder het klokhuis en snij in stukje,
- smelt de vetstof in de pan en bak het fruit op een laag vuurtje
- doe de havermout in een kookpotje en giet er amandelmelk over, de havermout mag een beetje ‘onder’ staan
- verwarm de havermout op het vuur gedurende 5 minuutjes
- schep de havermout in een bord en voeg de gebakken appel/peer toe
- strooi hierover de noten en zaden (je kan uiteraard ook een selectie maken uit de noten en zaden die hierboven in het lijstje staan)
en nu heel bewust genieten van dit verwarmend gerechtje #me-time om de dag mee te beginnen, #hetnuttigeaanhetaangenamekoppelen
Smakelijk!