Benodigdheden
- 135 g zonnebloempitten
- 90 g lijnzaad
- 65 g hazelnoten of amandelen
- 145 g (volkorenhaver)
- 2 el chiazaadjes
- 4el psylliumvezels: dit ingrediënt is belangrijk het houdt al de rest samen – te vinden in biowinkel of DeNotenshop.be
- 1tl zeezout
- 1el agavesiroop
- 3el gesmolten kokosolie
- 350 ml water
Aan de slag
- meng alle ingrediënten tot een samenhangende deegbal
- doe het deeg in een langwerpige bakvorm en maak bovenzijde egaal met lepel met bakpapier en laat 2u staan
- het deeg behoudt nu de vorm van het bakblik ook als je het er uit zou halen
- bak 20 min in voorverwarmde oven op 175°
- haal het broodje uit de bakvorm en leg het omgedraaid opnieuw in de over voor 20 tot 30 minuten
- laat afkoelen en smullen maar!!